EE & LV MVA
Celeritas Corticera ”Soma”

s. 11.01.2017
i. Bumtsi Bum Vampire’s Heart e. Bumtsi Bum Year Of The Snake
blue merle narttu, bitekijä
36,5 cm, 7 kg

Kaikki hampaat, leikkaava purenta
Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia (2022), geneettisesti CEA-terve
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Selkä: LTV1, VA0
Polvet: 0/0
Geneettisesti MDR1 terve (ei lääkeaineyliherkkyyttä)

Soma on reipas, sosiaalinen, temperamenttinen ja supersöpö. Tähän astisessa elämässään se on ollut täysin perusterve tyyppi. Sillä ei ole ilmennyt ruoka-aineherkkyyksiä tai muita allergioita eivätkä eläinklinikan ovet ole muutenkaan tämän tyypin kanssa narahdelleet *kopkop*. Sen kanssa on äärimmäisen helppoa elää arkea, sillä se ei ole pehmeä tai arka vaan sopeutuu kaikkiin tilanteisiin mutkitta.

Harrastuskentällä suloisen ulkomuodon alta paljastuu turboahdettu moottori, jonka jarrut taisivat jäädä matkan varrelle. Soma ei ole se suurin ajattelija, ja usein päätökset tehdään impulsiivisesti vauhti edellä, järki laahaten jossain kaukana perässä. Kyllä, vuodet ovat sisältäneet taistelua kärsimättömän, omaa ääntään rakastavan, uhmakkaan, omapäisen ja varsin itsevarman (”kyllä mä mamma tiedän paremmin kuin sä mitä tässä tilanteessa tehdään”) koiran kanssa. Toisaalta, kun koira on yhtä häslä kuin omistajansa, ja kun tilanne on enemmänkin ”sokea opastaa sokeaa”, on tässä ainakin itsellä ollut peiliin katsomisen ja kehittymisen paikka koiranomistajana ja -kouluttajana.

Aina ajoittain se väläyttelee valtavaa potentiaaliaan ja yritämme kanavoida sitä oikeisiin asioihin, kaikki on Soman mielestä IHANAASUPERKIVAAFANTSUUSIISTII, se on rohkea, rakastaa leikkimistä, ihmiset on parasta ikinä ja onhan se nyt aika söpö käpertyessään pienelle pörröiselle kerälle tyynyn viereen. Ne ovat Aidan kanssa parhaita kavereita ja sitä voi pitää huoletta irti lähes missä vain.

Soma on koira, jollaista odotin itselleni vuosia ja josta olen useasti kuullut että ”jos olisi pakko ottaa sheltti, niin sitten sen pitää olla sellainen kuin Soma”.